Augmented Reality

Nog iets wat je in deze tijden steeds meer ziet is Augmented Reality. De snaps, stories van tijgers en olifanten in huiskamers zijn niet te vermijden. Wel leuk natuurlijk om de verveling een beetje tegen te gaan. En daarnaast lijkt het tegenwoordig allemaal steeds echter.


Augmented reality wordt in het Nederlands ook wel vertaald als toegevoegde realiteit. Er wordt als het ware een een extra laag informatie over de werkelijkheid gelegd. Tegenwoordig kan dat gewoon op je smartphone of op televisie. De bekendste vorm van AR wordt gebruikt tijdens uitzendingen van bijvoorbeeld voetbalwedstrijden. Hier wordt met lijnen in beeld gebracht of een speler buitenspel stond of niet. Dit is een van de eerste toepassingen van augmented reality die we nu al regelmatig terugzien.


Maar heeft augmented reality eigenlijk meerwaarde voor jou als merk? Een andere bekende vorm van AR is Snapchat, met allerhande filters kun je jezelf of iemand anders omtoveren tot een dier, baby of zelfs bejaarde. Grote merken zoals KLM en Pepsi experimenteerden al met eigen filters op Instagram. De tijd dan mensen zomaar iets delen op social media is allang voorbij. Met een goede filter kun je de ‘share-factor’ duidelijk verhogen. Heb je een leuke filter die toegevoegde waarde biedt? Dan is het voor de klant leuk om het te delen.


Virtueel toegevoegde informatie maat de consument ervaring rijker. Het kan gaan van een ‘simpel’ filter tot het virtueel passen van de kleding. Buiten dat het dus handig kan zijn, is het ook nog prima vermaak. Deze positieve ervaringen vergroten de klanttevredenheid en dus ook de koopintentie.


Slimme en strategische branding is wel op zijn plek. Met zomaar je logo in een filter ga je niet ver komen. Creativiteit wordt beloond door je klant, zij willen waarde voor wat zij delen. Ga vooral ook op zoek naar wat je zelf leuk vindt, dus ga los met de AR functie van Google en zet je lievelingsdier in je huiskamer of experimenteer met de talloze filters op Instagram.


En als je dan voor je eigen merk AR wilt toepassen? Meestal duurt het maximaal drie tot zes weken om een Instagram AR- effect te ontwikkelen, afhankelijk van de complexiteit. Dit heeft ook invloed op de prijs en varieert tussen de 3.500 en 25.000 euro.

 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!