Clubhouse

De app Clubhouse is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste sociale media van dit moment. Het exclusieve platform dat draait om live audio. Maar wat is Clubhouse precies en wat maakt de app zo populair?


Meeluisteren naar een gesprek tussen jouw grootste voorbeelden. Het klinkt als een ver van je bed show, maar Clubhouse maakt het mogelijk. So far, so good. Klinkt top toch? Als jij zomaar mee kunt luisteren naar een gesprek tussen beroemdheden.


Clubhouse richt zich op audio-only. Dus geen beeld, geen video maar alleen audio. Je kunt het zien als een soort chatroom waarin je dus kunt meeluisteren met gesprekken van anderen. In een zogenoemde ‘room’ bespreken mensen een bepaald onderwerp met elkaar en kun je als gast meeluisteren en je eventueel zelfs in het gesprek mengen.


De app heeft op dit moment een groot FOMO gehalte. Je kunt namelijk alleen op uitnodiging toegang krijgen tot de app die momenteel alleen beschikbaar is voor iPhone. Dat betekent dat er een gevoel van exclusiviteit wordt gecreëerd. Maar wees niet bang. Je kunt jezelf gewoon aanmelden en iemand anders kan jou die toegang verlenen. Is dus eigenlijk niet zo heel spannend. Zo heb ik (Tamara) in de paar weken dat ik Clubhouse voor jullie aan het uitpluizen ben, zo al 7 invites beschikbaar.


Het nadeel van Clubhouse? De gesprekken worden niet opgeslagen en zijn niet terug te luisteren, wederom FOMO. Want stel je voor dat je iets mist. Nou, wij durven je inmiddels te vertellen: Je mist helemaal niks. Doe ons maar een goede podcast met een goed verhaal waar alle onzin uitgehaald is. Want dat is precies wat er op Clubhouse gebeurd, er wordt een hoop gepraat, maar weinig gezegd. De gesprekken die we tot nu toe hebben gehoord waren ongestructureerd en duren vaak vooral lang.


Dat de app audio-only is, is vrij nieuw en zou best interessant kunnen zijn voor jongeren die elkaar normaal live ontmoeten. Maar buiten dat willen wij je meegeven: Download de app en probeert het (iPhone only) als je nieuwsgierig bent. Maar je fear of missing out kun je laten gaan, want je mist echt niks.


Uiteraard is dit onze mening over het platform en blijven we de ontwikkelingen omtrent Clubhouse op de voet volgen. Dus mocht je vragen hebben, of een invite nodig hebben, shoot us a message!

 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!