Creator Studio

Het inplannen van je social media berichten blijft vaak het makkelijkst via een tool. We schreven hier eerder een blog over om je op weg te helpen. Graag voegen we er nog eentje aan toe. Eentje die makkelijk werkt voor Facebook en Instagram en die wij steeds vaker zelf gebruiken maar ook aan onze klanten adviseren door de gebruiksvriendelijkheid: Creator Studio van Facebook.


De publicatietool van Facebook voor Facebook berichten bestaat al langer en was een prima optie voor het plannen en beheren van je Facebook posts. Instagram is altijd een wat lastiger verhaal geweest. In veel tools miste er altijd wel een optie voor het ideaal inplannen van je Instagram berichten. Wanneer je een Facebook pagina en Instagram pagina hebt, kun je gebruik maken van Creator Studio. Je Instagram pagina dient wel een bedrijfsaccount of makersprofiel te zijn, maar dit kun je eenvoudig aanpassen in de instellingen van in je Instagram account.


Wanneer je je Instagram account gekoppeld hebt in Creator Studio, kun je content maken, plannen en publiceren. Het grote voordeel van Creator Studio is dat je ook bericht kunt inplannen met meerdere foto’s, bij andere tools moet je deze berichten vaak alsnog handmatig publishen, bij Creator Studio heb je hier geen omkijken meer naar. Daarnaast kun je eenvoudig accounts taggen omdat Creator Studio je suggesties voor accounts geeft. Je kunt dus niet meer per ongeluk een verkeerd profiel taggen omdat je de accountnaam zelf moet intikken. Dit geldt voor zowel taggen in de tekst als in de foto. Ook een locatie toevoegen kan op deze manier en werkt dus supersnel en efficiënt.


Nog zo’n bijkomend voordeel: Zelfs IGTV kun je via deze tool inplannen. De video kun je uploaden, maar je kunt zelf een omslag kiezen door nog een extra foto te uploaden. Ideaal dus voor het perfectioneren van jouw content.


Naast het makkelijk inplannen van berichten, heb je ook toegang tot de statistieken van je pagina’s. Je vindt hier de resultaten van je geplaatste berichten, maar kan ook een kijkje nemen in je doelgroep. Zo zie je in een oogopslag hoe jouw doelgroep eruit ziet op het gebied van geslacht, leeftijd en nationaliteit. Ook zie je wanneer jouw volgers het meest actief zijn, wat weer handig is om je content op het juiste moment te plaatsen.


Wij zijn dus erg enthousiast over Creator Studio en denken dat jij dat ook bent. Heb je vragen over het gebruik van deze tool? Wij beantwoorden ze graag!


 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!