De kunst van content

Je hebt je social media pagina’s opgestart. Dat ging goed. Nu is het tijd om je eerste content online te zetten. Maar wat ga je posten? Heb je genoeg content? Hoe zorg je dat je relevant bent? Wij snappen dat het lastig kan zijn om hier een start mee te maken en daarom helpen wij je graag op weg.


Als het goed is, heb je eerst je strategie bepaald. Je doelstellingen staan op papier, je hebt je doelgroep doorgelicht en je hebt je verhaal helemaal helder voor ogen. Dit is je eerste stap. Heb je deze strategie nog niet of weet je niet waar te beginnen? Geef ons een seintje, wij helpen je graag met het opzetten en uitdenken van de ideale strategie voor jouw online kanalen.


Terug naar het creëren van je content. Structuur doet het altijd goed: bepaal je frequentie en start met een aantal vaste rubrieken. Hierdoor maak je het voor jezelf makkelijker om content te bedenken en te plaatsen. Zorg voor een haalbaar aantal posts per week en houd dit vast. Zo weten je volgers ook wat ze van je kunnen verwachten.


De inhoud van je content kan variëren van informatief tot inspiratie of van het delen van tips tot het publiceren van recensies. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar zorg ervoor dat de content past bij wat jij wilt uitstralen als bedrijf.


Uiteraard kun je rekening houden met inhakers. Veel grote merken posten woordgrapjes of andere creatieve content rondom feestdagen. Inhakers zijn een leuke aanvulling op je content, maar moeten niet de boventoon voeren. Bedenk waar de sterke punten liggen van jouw organisatie. Jij bent de expert in jouw vakgebied, dus hier valt vaak genoeg leuke content omheen te bedenken.


Je social media kanalen zijn ideaal om de interactie met je volgers op te zoeken. Voeg een call to action toe aan je content, vraag ze om hun mening of laat je volgers nieuwe ideeën aandragen. Op deze manier betrek je de doelgroep bij jouw content en met een beetje geluk brengt dit je weer op nieuwe inzichten of haal je er belangrijke feedback uit!


Nog een laatste tip: maak gebruik van een contentkalender zodat je vooruit kunt plannen. Op deze manier houd je het overzicht en de controle en weet je precies naar welke belangrijke data je kunt toewerken.


Mocht je na deze tips nog steeds niet zo goed weten hoe je jouw content vorm moet geven? Neem gerust eens contact met ons op, wij helpen jou graag op weg!

 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!