Ephemeral Content

Vandaag nemen we je mee in de wereld van ephemeral content. In de wereld van wat? Je bent er ongetwijfeld al mee kent, maar misschien wist je nog niet dat het zo genoemd werd. Komt ‘ie!


ephemeral

1 kortstondig, voorbijgaand


Ephemeral content is content met een korte levensduur, zoals Snapchat, Instagram- en Facebook stories. Deze content blijft een bepaalde tijd beschikbaar en verdwijnt daarna weer. Niet permanent dus.


Snapchat was de eerste die startte met ephemeral content. Het was weer eens wat anders dan de andere social media kanalen waarop alle content opgeslagen wordt. Deze vorm van content werd al snel populair onder millennials en generatie Z. Er heerst namelijk ook een gevoel van exclusiviteit. Omdat de content maar een bepaald aantal uur beschikbaar is (meestal 24 uur), moeten gebruikers scherper zijn om niets te missen. Voor veel gebruikers hoort het kijken van stories ook tot hun dagelijkse routine.


Ephemeral content biedt veel mogelijkheden voor marketeers. Het doel is om content te creëren die voor volgers op dat moment ultiem relevant is. Denk aan promoties die maar een dag geldig zijn. Als je regelmatig zulke acties online zet, zullen je volgers betrokken blijven omdat ze het niet willen missen.


Wat je zult moeten bepalen is of foto’s of video’s geschikter zijn voor jouw merk. Meestal is het zo dat video’s beter werken voor services en foto’s gaan beter samen met producten. Maar je moet vooral doen wat past bij jouw merk en waar jij je goed bij voelt.


Blijf altijd kijken naar relevantie en dus naar de wensen en eigenschappen van jouw doelgroep. Omdat je content maar korte tijd zichtbaar is, bedenk je van tevoren of ephemeral content geschikt is om je boodschap over te brengen.


Ook voor ephemeral content geldt: ga het proberen en kijk wat werkt voor jouw merk!

 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!