Facebook pixel

De Facebook pixel is een code die bijhoudt welke pagina's jouw websitebezoeker bekijkt. Met de gegevens van de Facebook pixel kun jij verschillende acties ondernemen met jouw online marketing.


Facebook pixel

1 (m, -s) trackingpixel waarmee gegevens over iemands surfgedrag worden doorgestuurd naar Facebook, dat ze bijvoorbeeld voor marketingdoeleinden kan gebruiken.


Facebook wordt door veel bedrijven gebruikt om content en advertenties te sturen naar groepen gebruikers. Door middel van een Facebook pixel, een stukje code van Facebook, kun je gericht adverteren. De Facebook pixel wordt geïnstalleerd op je website. Deze code wordt gekoppeld aan het advertentieaccount van Facebook en registreert welke pagina’s worden bekeken door ingelogde Facebook-gebruikers. Met deze informatie kun je binnen je advertentieaccount doelgroepen samenstellen waaraan advertenties getoond worden.

Vaak wordt de data uit de Facebook pixel voor twee zaken gebruikt: retargeting en nieuwe gebruikers vinden via look-a-like audiences. Retargeting houdt in dat jij bijvoorbeeld een paar schoenen hebt bekeken op een website en je deze vervolgens weer in de advertenties op Facebook ziet in de hoop dat je alsnog tot aankoop over gaat.


Het aantal gebruikers op Facebook groeit nog steeds, daarnaast is elke leeftijdscategorie actief op Facebook. Zo’n Facebook pixel is dus zo’n slecht idee nog niet. Je krijgt meer inzichten in je doelgroep. Door jouw doelgroep beter te leren kennen, bouw je een band op en op die manier kan jij op een langere termijn meer sales genereren.


Een ander voordeel is dat alleen geïnteresseerde personen, die eerder op jouw website zijn geweest, de advertentie kunnen zien. Ook zullen je advertentiekosten lager zijn omdat er specifiek gericht wordt op potentiële en geïnteresseerde klanten. Op die manier is de kans groter dat er een conversie wordt uitgevoerd.


Het is relatief eenvoudig om een Facebook pixel op te zetten. Je webbouwer kan je hier bij helpen, dus geen reden om geen gebruik te maken van de pixel!

 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!