How to: Een goede social media post

Je hebt je social media pagina’s en af toe post je wat. Heb je nog geen strategie maar wil je wel beginnen met posten? Wij helpen je op weg. Waar moet je aan denken bij een goede social media post?


We hebben het al eerder genoemd, maar zorg ervoor dat je relevant bent. Kijk dus goed naar je doelgroep en speel in op de informatie waar zij naar op zoek zijn. Let er daarnaast op dat de content deelbaar is. Je wilt dat jouw content gezien wordt en dat je volgers er iets mee doen.


Als het goed is, staat je huisstijl ook al klaar. Trek de huisstijl door op je social media pagina’s zodat dit een lijn vormt met je website. Op deze manier komen je kanalen betrouwbaar en herkenbaar over.


Een belangrijk onderdeel van je social media content is de interactie. Social media is geen eenrichtingsverkeer. Door middel van een call to action kun je een reactie uitlokken bij je volgers en het gesprek met ze aangaan. Zorg dat je er bent en dat je een antwoord kunt geven.


Inhakers zijn dagen waarop je inspeelt met jouw content. Dit kunnen nationale feestdagen zijn, maar ook minder bekende dagen zoals ‘dag van de stagiair’. Door met een contentkalender te werken waar alle inhakers instaan, kun je zelf een selectie maken waar je iets mee wilt doen.


Door af en toe een like en winactie te doen, verhoog je het aantal likes. Je kunt er zelfs voor kiezen om je bericht te laten delen door jouw volgers om kans te maken op een prijs. Doe dit niet te vaak, het moet wel speciaal blijven. Door de interactie op deze manier te verhogen, vergroot je direct je bereik wat voor toekomstige posts weer handig is.


Als laatste willen we je meegeven dat het in het begin altijd even zoeken is en dat het dus verstandig is om de statistieken van je social media pagina’s in de gaten te houden. Zo zie je snel welke content wel werkt en welke niet.

 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!