How to: Het opstarten van je social media pagina’s

De komende weken delen we een aantal ‘how to’s’ met je. Vandaag beginnen we met het opstarten van je social media pagina’s. Social media is tenslotte overal en je klanten gebruiken het vaak als verlengstuk van je website. Wel zo handig om ook op social media aanwezig en actief te zijn dus.


De eerste stap is het bepalen van je social media kanalen. Het ene kanaal is het andere niet en ze hebben allemaal hun eigen doel. Het kan dus zijn dat niet alle social media kanalen relevant zijn voor jouw boodschap en dat jouw doelgroep zich op verschillende kanalen bevindt.


Zo vind je op Instagram vooral de jongere doelgroep en gaat het hier om het delen van mooie foto’s. Tekst is hier dus minder belangrijk. Kijken we naar Facebook, dan zit hier juist een wat oudere doelgroep. Op Facebook kun je meer tekst kwijt en hierdoor is het kanaal wat informatiever. Ook hier wordt nog steeds beeld gebruikt.


LinkedIn is bedoeld voor de zakelijke markt, je content zal hier dan ook anders zijn dan op Facebook en Instagram. Heb je veel klanten die op LinkedIn zitten? Dan kan het interessant zijn om je strategie hier op te richten.


Kijken we naar Pinterest, dan is dit kanaal vooral bedoeld als inspiratie. Denk aan ideeën opdoen voor je woning tot aan het vinden van inspiratie voor de perfecte trouwdag. Als laatste voor nu pakken we YouTube, het kanaal waar het draait om video’s. Video’s in alle soorten en maten.


Heb je je kanalen bepaald? Op de meeste kanalen spreekt het voor zich hoe je een account kunt aanmaken. Houd het simpel, gebruik je bedrijfsnaam als gebruikersnaam en begin met het publiceren van je eerste content. Om te zorgen dat social media geen blok aan je been wordt, kun je het beste je content inplannen. Hoe je dat kunt doen vind je hier.


In de volgende blog nemen we je mee in het creëren van een goede social media post. Dus onze tip aan jou: Houd onze kanalen in de gaten!

 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!