Influencer Marketing

Influencers, ze zijn tegenwoordig overal op social media. En ze influencen wat af, oftewel, het is hun werk om te beïnvloeden. Door hun grote bereik zijn ze aantrekkelijk voor merken om op een simpele manier reclame te maken. Maar hoe werkt dan nu eigenlijk? En is het ook iets voor jouw bedrijf?


influencer

1 beïnvloeden


Influencers zijn actief op social media en hebben veel volgers omdat ze relevante content bieden die inspirerend is. Vaak focussen ze zich op een bepaald gebied zoals reizen, mode, interieur, eten of sport. Naast dat zij organische (onbetaalde) content delen, zie je ook vaak dat ze een product of dienst aanbieden.


Door de kracht van influencers in te zetten, kun je een specifieke doelgroep bereiken. Wanneer je weet dat een bepaalde influencer dezelfde interesse heeft, kun je heel doelgericht jouw klant vinden en dus bereiken.


Vaak zie je dat klanten gevoelig zijn voor de mening van bekenden wanneer het over een product of dienst gaat. Influencers hebben een bepaalde band met hun volgers opgebouwd waardoor de jouw klant hun mening ook eerder zal vertrouwen. Daarnaast kunnen ze volgers aanzetten tot het verrichten van een actie, denk hierbij aan het overgaan tot de aankoop van een product.


Denk je erover na om met influencers te werken? Dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Maak altijd duidelijke afspraken over de content die geplaatst gaat worden. Hoeveel posts worden er geplaatst in welk tijdsbestek? Verwacht je bepaalde tags en/of hashtags in de caption? Gaat het alleen om een Facebook of Instagram post? Of wil je ook een story?


Daarnaast zijn er natuurlijk heel veel verschillende influencers, die variëren van nano-influencers (tot 5.000 volgers) tot mega-influencers (meer dan 1.000.000 volgers). Afhankelijk van het bereik van de influencer wordt hier een bepaald prijskaartje aan gekoppeld. Ook zullen influencers vaak pas met je in zee gaan als ze ook daadwerkelijk achter je product of dienst staan.


Influencer marketing behoort dus zeker tot de opties wanneer het gaat over je bereik vergroten en de markt verder kennis te laten maken met jouw product of dienst.


 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!