Instagram Co-Watching

Sinds de Corona uitbraak is het gebruik van Instagram met maar liefst 40% gestegen. Om met elkaar in contact te blijven, heeft Instagram onlangs Co-Watching geïntroduceerd. Dus ben je FaceTime, Whatsapp (video)bellen, Zoom of Skype even helemaal zat? Ga dan samen met je vrienden door Instagram scrollen met Co-Watching!


Instagram heeft een aantal features gelanceerd om mensen op de hoogte te houden en om met elkaar in contact te blijven tijdens deze periode. Co-Watching is er hier dus een van. Via de videofunctie van Instagram kun je met elkaar videobellen en ondertussen door Instagram scrollen en content delen.


Hoe het werkt? Je kunt via de privéberichten een persoon (of meerdere) selecteren om mee te videobellen. Dit doe je door op de camera rechtsboven te klikken. Zodra je in een videocall zit kun je op het foto icoontje klikken. Zo makkelijk is het! Vervolgens kun je bewaarde, gelikete en aanbevolen foto’s en video’s zien en delen.


Naast Co-Watching heeft Instagram ook stickers toegevoegd om accurate informatie te promoten maar er is uiteraard ook de “stay home” sticker. Daarnaast kun je helemaal los gaan in je stories met de ‘was je handen’ stickers en social distance stickers. Zoek je daarnaast naar Covid-19 op Instagram? Dan krijg je direct een link naar de website van de Rijksoverheid te zien.


Onofficiële COVID-19 accounts worden uit de aanbevolen accounts verwijderd door Instagram, zo ook officiële virus gerelateerde content wanneer het niet van een gezondheidsorganisatie komt.


Zo draagt dus ook Instagram een steentje bij aan het connecten en informeren van mensen. En Co-Watching? Dat zou na Corona ook nog wel eens een leuke en handige feature kunnen blijven!


 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!