Instagram Features 2020

Instagram is helemaal lekker bezig. Ze rollen de ene na de andere feature uit en een aantal features die hoog op de wishlist stonden, worden nu werkelijkheid. Wij nemen je mee in een aantal van de nieuwe features die onlangs zijn uitgekomen of die binnenkort op de planning staan.


De eerste is Instagram Shop, hiermee wordt een hele nieuwe shop ervaring werkelijkheid. Wanneer deze feature wordt uitgerold, zul je hiervoor een nieuwe tab op Instagram vinden. Hiermee kun je door de collectie van je favoriete merken scrollen, deze categoriseren met bijvoorbeeld ‘beauty’ of ‘home’ en direct je aankopen doen. Inspiratie opdoen en direct een aankoop doen kan dus straks allemaal via Instagram.


Adverteren kan vanaf nu ook via IGTV, nog niet in Nederland, maar het komt eraan! Grote merken als Ikea, Puma en Sephora zijn deze nieuwe feature volop aan het testen zodat deze later globaal uitgerold kan worden. In 2018 werd Instagram TV al gelanceerd, maar tot nu toe kon het alleen als reguliere content ingezet worden. Dat betekent dat je vanaf nu dus ook je video’s kunt adverteren. Een grote stap!


Instagram kon natuurlijk niet achterblijven bij TikTok, dus ook in Instagram komt er binnenkort een ‘green screen’ modus in Instagram Stories. Op deze manier kun je jezelf naar elke plek op de wereld transporteren. Misschien wel handig in deze tijden waarin reizen toch nog een ding is en je je welverdiende vakantie hebt moeten cancellen.


Als laatste nog even de aandacht voor de grotere vraag naar videocalls. Tijdens het begin van de lockdown zagen we een enorme stijging in het videobellen via diverse kanalen. Instagram heeft daar nu ook Messenger Rooms aan toegevoegd. Via een link kun je vrienden uitnodigen voor een lekker potje videobellen, zonder tijdslimiet. Je kunt ook een Messenger Room starten en aan laten staan zodat iedereen ‘langs’ kan komen!


Wil je meer weten over een van deze features? Laat het ons dan weten!


 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!