Instagram Guides

Instagram heeft onlangs wederom een nieuwe feature gelanceerd. Na Instagram Reels komt zij nu met Guides oftewel Gidsen. Deze feature is bedoeld om informatie te bundelen. Als je een zakelijk account hebt of influencer bent, dan kan het je profiel zeker een boost geven. Wij vertellen je wat je er mee kunt doen!


Het leuke van Instagram Guides is dat je er veel meer informatie in kwijt kunt dan in een reguliere post. Je kunt deze feature dus goed gebruiken om informatie te bundelen. Een guide komt bijna in de buurt van een blogpost. Je kunt er namelijk tekst, foto’s en video’s in kwijt. Voor Instagram is dit goed, want zo brengen bezoekers meer tijd op het platform door en voor jou is het goed om je volgers van uitgebreide informatie te voorzien en zo meer interactie te krijgen.


Hoe maak je een Instagram Guide?

Je maakt een Instagram Guide als volgt:

  • Open je eigen profiel

  • Klik op het plusje rechtsboven

  • Klik op Gids (of Guide)

  • Selecteer het soort gids dat je wilt maken (Plaatsen, producten, berichten)


Plaatsen: Met plaatsen kun je je favoriete plekken en locaties delen. Zo kun je bijvoorbeeld een selectie van je van adressen in je favoriete stad in een guide bundelen en deze met je volgers delen.


Producten: Deze functie is een topper in het kader van “support your locals”. Je kunt hier namelijk je favoriete producten van ondernemers, merken of winkels bundelen. Productgidsen kunnen ook weergegeven worden in de Instagram Shop.


Berichten: Deze functie is breder inzetbaar. Je deelt een selectie van je berichten en maakt er zo een handig overzicht van. Dit is handig om onderwerpen te bundelen of als ondernemer te laten zien wat je doet. Bezoekers van je profiel hoeven dan niet je hele feed door te scrollen.


Guides delen

Heb je een guide gemaakt? Dan kun je deze delen in je stories voor extra exposure. Met deze guides kun je dus niet alleen jezelf extra promoten maar ook andere ondernemers een extra platform bieden.


Zeker het proberen waard dus!


 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!