Instagram Reels

Net als je denkt dat je alles hebt gehad en TikTok hebt uitgespeeld (daarvoor lees je onder andere deze blog) komt Instagram met Reels. Het is in ieder geval geen komkommertijd in social media land. Met Instagram Reels kun je kun je een video editten en voorzien van effecten en muziek. Juist, zoiets als TikTok dus. Wat kun je er verder mee? Wij gaan het je vertellen.


Met de nieuwe feature van Instagram kun je een video van 15 seconden editten en bewerken. Daarnaast kun je muziek en effecten toevoegen. Zodra je een Reel hebt gemaakt, verschijnt er een extra tabblad op je profiel. Je volgers vinden jouw Reels tussen je stories. Bij een openbaar profiel verschijnen de Reels ook op de Explore pagina van Instagram.


Een Reel kun je maken door de camera te openen zoals je ook zou doen wanneer je een Instagram Story wilt maken. Daar kies je voor Reels. Aan de linkerkant verschijnen diverse opties om je video te editten. Je kunt bijvoorbeeld de timer gebruiken om een handsfree Reel te maken. Daarnaast kun je audio toevoegen, maar ook het bepalen van de snelheid van de video, stickers, filters en AR-effecten behoren tot de opties.


De gelijkenis met TikTok is dus zeker aanwezig, maar wat het voor TikTok betekent, is nog maar afwachten. Omdat Instagram voor bedrijven toegankelijker is, is de stap om voor jouw bedrijf met Reels aan de slag te gaan wellicht wat kleiner. Er wordt door bedrijven nog niet direct op ingesprongen, maar aangezien Reels tussen de stories vertoond worden, kan het een prima idee zijn om met Reels te experimenteren!


Het voordeel van Reels is dat je verschillende fragmenten kunt gebruiken en dus niet 15 seconden achter elkaar hoeft te filmen. Zo kun je lekker creatief te werk gaan en zijn de opties eindeloos. Helemaal in combinatie met de audio- en effectopties.


Meer weten? Of Instagram Reels samen met ons opstarten? Wij denken graag met je mee!


 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!