Kans! Instagram shopping

Maak je al volop gebruik van Instagram? Probeer dan ook eens Instagram Shopping. Deze feature biedt je de kans om jouw assortiment ook via Instagram onder de aandacht te brengen. Wij vertellen hoe je hier slim gebruik van kan maken.


Goed om te weten: Instagram Shopping is alleen beschikbaar voor winkels die hun winkel assortiment ook online aanbieden.


Het voordeel van Instagram Shopping is dat je producten (zichtbaar op jouw foto’s of video’s) een tag mee kan geven, zodat Instagrammers vanuit jouw bericht direct kunnen shoppen. Deze tag bestaat namelijk uit een titel, prijs en link naar de website waar het product te koop is. Je kunt deze feature dus goed gebruiken om jouw producten extra in de spotlights te zetten en de verkoop via Instagram te verhogen!


Aan de slag met Instagram Shopping

Begin met het instellen van Instagram Shopping op jouw account. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar je profiel rechtsonder en tik op de 3 horizontale streepjes rechtsboven;

  • Tik op Instellingen;

  • Tik op Bedrijf;

  • Tik op Winkelen. Opmerking: de optie om op Winkelen te tikken is alleen beschikbaar voor accounts die zijn goedgekeurd voor Instagram Shopping;

  • Tik op Doorgaan;

  • Selecteer een productcatalogus om aan je professionele profiel te koppelen;

  • Tik op Klaar.

Instagram Shopping is nu ingesteld. Dit betekent dat jij na het uploaden van foto’s/video’s de kans krijgt om een productomschrijving, prijs en link toe te voegen aan jouw Instagram bericht.

Jouw bericht verschijnt net als altijd in de tijdlijn van je volgers. Het enige verschil is dat zij nu vanuit jouw bericht direct kunnen doorklikken naar de website voor meer info, foto’s of mogelijk zelfs een aankoop!


Slim gebruik maken van Instagram Shopping

Maak slim gebruik van Instagram Shopping door in elke foto/video een aantal producten te taggen die je op je website verkoopt.

Tip: Behoud focus. Van consumenten is bekend dat zij snel afgeleid raken in het koopproces. Voorkom dit door max 3 producten in 1 bericht te taggen.


Instagram Shopping werkt niet bij mij

Jammer! Check voor de zekerheid of jouw Instagram bedrijfsaccount wel het kenmerk ‘winkel’ draagt. Instagram staat de shop alleen toe aan bedrijven die ook daadwerkelijk producten verkopen.


Heb je vragen over Instagram Shopping of kom je er niet uit? Stuur ons gerust een bericht. Juist in deze tijden is het belangrijk om elkaar te helpen. We staan voor je klaar!


 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!