Online branding helden

Je scrollt door je tijdlijn en je ziet iets voorbij komen van een bepaald merk. Het valt je op, je vindt het leuk en het blijft hangen. Misschien denk je hierbij direct aan een bepaald merk of een bepaald bedrijf. Misschien heb je zelf wel voorbeelden van merken of bedrijven waarvan jij vindt dat ze hun online branding goed voor elkaar hebben. Wij delen een paar van onze favorieten met je.


De eerste is KLM. KLM is eigenlijk de voorloper van online branding. Zij waren er vroeg bij en weten nog steeds inspirerende content te delen. Buiten dat hun Instagram feed mega strak is, delen zij relevante content. Ze delen niet alleen mooie foto’s, maar ook reistips en geven je een kijkje in de keuken waar ze mee bezig zijn. Op hun Facebook delen ze blogs en video’s waarmee ze ook wat dichterbij het publiek komen. Daarnaast stellen ze regelmatig vragen aan hun volgers om de interactie op te zoeken.


Nikon, wie kent ze niet. Een van de grote cameramerken in deze wereld. Het voordeel is dat zij cameramerk zijn en dus al snel mooie foto’s tot hun beschikking hebben. Een must voor goede content. Nikon maakt dan ook veel gebruik van user generated content, oftewel, content die door hun volgers gemaakt is. Op deze manier betrek je direct je publiek bij je merk. Waar het op Instagram vooral draait om een mooie feed met foto’s van Nikon fotografen, wordt op Facebook de meer informatieve content gedeeld. Zo kun je hier terecht voor tips, acties en informatie over de camera’s die Nikon heeft.


Om een beetje in CrossFit sferen te blijven, willen we graag het account van UnScared CrossFit met je delen. Deze box plaatst op zowel Facebook als Instagram dezelfde content. Is dat storend? Zeker niet. Zij kiezen ervoor om hun verhaal op een duidelijke manier naar voren te laten komen. Door middel van professionele foto’s in dezelfde sfeer behouden zij toch een mooie, herkenbare feed. Omdat de foto’s in de eigen box geschoten zijn en er dus ook leden op staan, maakt het dit direct persoonlijk en herkenbaar. De sfeer van Unscared wordt als het ware online geprofileerd en dat is wat je moet willen als CrossFit box. Op deze manier wordt de drempel lager om daadwerkelijk een keer binnen te stappen.


Als laatste willen we graag het account van Pure Goat Company onder je aandacht brengen. Bij Pure Goat Company maken ze organische flesvoeding op basis van geitenmelk. Zij moeten dus vooral relevant zijn bij gezinnen met baby’s en jonge kinderen. Op Instagram hebben zij een leuke, speelse feed gecreëerd door hun content te ‘verpakken’ in boekjes. Een leuk, onderscheidend idee. Facebook wordt meer gebruikt om nieuws te delen en de gezichten achter het bedrijf te laten zien. Ook dit is een manier om je merk persoonlijker te maken. In dit geval zeker niet onbelangrijk!


Zo zie je dat vier totaal verschillende bedrijven allemaal prima op hun eigen manier een online verhaal weten te vertellen. Bedenk je dat grote merken aanzienlijk meer marketingbudget hebben dan jij wellicht hebt. Maar een goede online positionering hoeft geen bakken met geld te kosten. De bovenstaande voorbeelden hebben hoogstwaarschijnlijk marketingbudgetten die niet eens bij elkaar in de buurt liggen. Houd het simpel, houd het klein en blijf vooral bij jezelf. Gebruik andere accounts als inspiratie en niet ter vergelijking.


Mocht je na deze inspiratie nog steeds niet weten wat je met jouw online branding aan moet? Neem gerust eens contact met ons op, wij helpen jou graag op weg!

 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!