Social media tooling

Wij roepen het regelmatig: plan je content in. Door je social media posts vooruit te plannen, ben je er niet constant mee bezig. Maar voor het inplannen heb je wel tooling nodig. Anders ben je er nog elke dag mee bezig. En dat wil je juist niet. Wij delen onze favorieten met je. Onze gratis favorieten wel te verstaan.


In onze vorige blog vertelden we je meer over het plaatsen van content en gaven we je de tip om gebruik te maken van een contentkalender. Met een contentkalender weet je precies welke datum of welke periode belangrijk is voor jou en kun je dus je content vooruit plannen. Bedenken wat er komen gaat is een, maar het daadwerkelijk online inplannen is de volgende stap. Er is een grote verscheidenheid aan tools beschikbaar, maar sta je nog aan het begin, dan kunnen wij je de volgende tools aanraden.


Facebook Publicatie Tool

De gratis publicatie tool van Facebook is de eerste en is makkelijk te vinden via Facebook zelf. In deze tool kun je al je Facebook berichten vooruit plannen en/of concepten klaar zetten. Daarnaast kun je gebruik maken van de Facebook statistieken om te zien hoe je posts het doen. Hebben ze veel bereik? En op welke tijdstippen is jouw doelgroep online? De Facebook publicatie tool is zeker handig wanneer je start met het inplannen van je Facebook berichten.


Later

Later is ideaal voor het inplannen van Instagram berichten. Als jij zorgt dat jouw Instagram pagina een business pagina is, dan zit je goed. In deze tool kun je jouw foto de juiste afmetingen meegeven, een filter toevoegen en zelfs mensen taggen of je locatie meegeven. Wanneer je Later op de juiste manier instelt, zal het de berichten automatisch op de aangegeven datum en tijd plaatsen. De gratis versie kan tot 30 berichten per maand plaatsen. Wil je meer features? Dan kan dit tegen betaling.


Hootsuite

Een van de bekendste tools voor het inplannen van social mediaberichten is Hootsuite. Je kunt berichten inplannen voor Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube en Pinterest. In de gratis versie van Hootsuite kun je drie social media accounts koppelen en in totaal 30 berichten per maand plaatsen. Het voordeel is dat je voor diverse kanalen in een tool kunt werken. Wil je meer berichten kunnen plaatsen of je social mediaberichten kunnen monitoren? Dan kun je ook hier voor een betaalde versie kiezen.

Bovenstaande opties zijn alledrie prima als je begint met het plaatsen van content. Leer jezelf direct aan om vooruit te plannen want we weten allemaal hoe snel social media er bij in kan schieten. En dat wilde je juist niet!


Uiteraard zijn er een heleboel tools die je tegen betaling een hoop meer opties geven. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Of wil je gewoon eens weten hoe zo’n tool werkt en hoe het jou kan helpen in het plannen van je content? Wij drinken graag koffie!

 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!