TikTok

In onze vorige blog vertelden we je over een nieuwe feature van Instagram, maar deze Corona tijd zorgt ook voor een explosieve groei van de app TikTok, vergelijkbaar met wat Vine ooit was. Ken je het niet? Snappen we. We leggen het uit.


Lang verhaal kort: TikTok heette eerst Musical.ly en werd in 2016 gekocht door het Chinese bedrijf ByteDance. In 2017 fuseerde het met de app TikTok. De app is gratis te downloaden en gebruikers filmen zichzelf terwijl ze dansen, playbacken, zingen of juist grappige content maken. De video’s, die meestal rond de 15 seconden duren, bewerk je vervolgens met effecten en filters. Eenmaal online geplaatst kunnen andere mensen de post liken en erop reageren. Tot zover misschien nog niks nieuws. Maar de video kan ook direct doorgeplaatst worden naar andere social media zoals Facebook en dat maakt de app makkelijker in gebruik.


Inmiddels heeft de app de 1 miljard downloads aangetikt (haha) en wordt de app maandelijks door 800 miljoen mensen gebruikt. Het is daarmee populairder dan LinkedIn, Twitter, Pinterest en Snapchat. Ruim tweederde van de gebruikers is onder de 30 jaar, maar of dat echt zo is, is lastig te achterhalen omdat je voor het gebruik van de app alleen een geboortedatum moet invullen en daar kun je natuurlijk makkelijk over liegen.


TikTok is vooral populair in Aziatische landen, maar in Amerika en Europa neemt het gebruik van de app nu in rap tempo toe en vliegen de video’s je om de oren. Met de editor kun je pauzes inlassen tijdens opnames, crossfading toepassen en zelfs gebruik maken van augmented reality (leuk onderwerp voor de volgende blog!). Andere features binnen de app zijn de duetten, waarbij je op een andere video kunt reageren, en de reactie video’s, waarbij je op de achtergrond de video afspeelt en tegelijkertijd jouw reactie kunt filmen en kunt laten zien. Dan zijn er uiteraard nog de zogenoemde challenges waarbij je andere gebruikers een bepaalde uitdaging laat uitgaan en er je eigen draai aan geeft.


Mocht je het willen proberen? Grijp je kans en stap in de razende TikTok trein. Houd er wel rekening mee dat je profiel standaard op openbaar staat, tenzij je dit zelf aanpast in de instellingen. Go TikTok!


 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!