TikTok (deel 2)

In de eerste blog over TikTok legden we je uit wat TikTok is en hoe het is ontstaan. Waar de populariteit van TikTok vooral in Aziatische landen begon, breidt het zich nu in rap tempo uit naar Amerika en Europa. Uiteraard hebben wij de app ook gedownload om alles zelf te testen en te kijken of het ook voor zakelijk gebruik geschikt is.


Op dit moment zijn er nog maar weinig bedrijven actief op TikTok. Wat is daar de reden van? Daar gaan we achter komen. Het platform is vooral populair onder jongeren in de leeftijd van 10 tot 19 jaar, maar we zien steeds meer influencers en YouTubers hun weg naar TikTok vinden. Voor hen is het (wanneer zij zich richten op een jongeren doelgroep) het ideale platform om hun doelgroep te bereiken.


Mocht jij een jongere doelgroep willen benaderen dan zou je dat prima via TikTok kunnen doen. Adverteren behoort nog niet tot de mogelijkheden, maar voor organische content kun je er prima terecht. Wat je kunt doen om een goede start te maken?


Begin met het omzetten van je account naar een Pro-account. Dit is gratis, maar hiermee krijg je wel toegang tot uitgebreide statistieken, zoals het aantal videoviews, volgers, profielweergaven, jouw meest trending video’s en inzicht in je volgers. Eigenlijk net zoals bij Instagram.


Ook op TikTok wordt er gebruikt gemaakt van hashtags, maar omdat de ruimte voor tekst en hashtags beperkt is, adviseren we om ook het gebruik van hashtags te beperken. Het ziet er toch gek uit om je video met 30 zichtbare hashtags te posten. Je zou kunnen kiezen voor een eigen (campagne)hashtag. Wanneer deze het goed doet, wordt je bereik automatisch vergroot. Daarnaast kun je je YouTube of Instagram account koppelen aan je TikTok account. Op deze manier kun je de kijkers van je video’s ook naar je andere kanalen leiden.


TikTok zakelijk inzetten kan dus prima, wanneer jouw doelgroep zich op dit platform bevindt en je het aandurft om iets anders te doen dan wat je nu gewend bent. Je gaat niet wegkomen met een informatieve video. TikTok draait vooral om de fun en creativiteit. Dus ga je aan de TikTok? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk niet onder de challenges uit komen!


 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!