Wat sport en marketing gemeen hebben

Wie ons kent weet dat wij elkaar hebben ontmoet tijdens CrossFit. Anderhalf jaar geleden trainden we voor het eerst samen. Inmiddels zijn we compagnons. Dat we die passie voor sport én marketing met elkaar delen is eigenlijk niet gek. Want als je goed kijkt hebben die twee best veel gemeen.


Of je nu wel of niet fanatiek bent. Iedereen kent de ervaring van voor de eerste keer sporten. Je beweegt, maar hebt eigenlijk geen idee wat je doet. En dan hebben we het nog niet over alle ingewikkelde termen gehad.


Nee, de eerste keer is geen eitje. Dat geldt wel voor meer dingen. Marketing bijvoorbeeld. De eerste keer rommel je een beetje aan. Doe je maar wat, omdat het hoort. Omdat je onderneming gezond wordt van marketing. Maar is dat wel zo?


Als je in de sport verkeerd beweegt, loop je het risico op blessures. Datzelfde kan ook gebeuren in de marketing. Zonder concrete strategie modder je maar wat aan en bereik je niks. Op den duur raak je zelfs geblesseerd. Loop je schade op. Niet aan je lichaam, maar wel aan je imago.


Daarom is het goed om stil te staan bij wat echt belangrijk is: de beweging. Het doel. Vraag jezelf af welke spiergroep je wilt laten groeien. Oftewel: wat is het doel dat je wilt bereiken? Welke beweging moet je maken om resultaat te zien. Welke inspanning moet je leveren. Want dat is het begin. Pas dan kun je door. Gewicht bijpakken en oefeningen uitbreiden.


Tot die tijd blijf je werken aan de basis. Want uiteindelijk gaat het om de techniek. Blijf bij je strategie en houd het doel voor ogen. Dan zul je in korte tijd snel progressie maken!


Deze blog is onderdeel van een driedelige blogserie over de overeenkomsten tussen sport en marketing. Houd onze kanalen in de gaten!

 Mis geen update 

Laat je e-mailadres achter en ontvang de nieuwste update altijd direct in je mailbox.

We houden je op de hoogte!